Categories
Info
Oferte
Parteneri


  Director Web

Daily Horoscope Get your free daily horoscopes and astrology reports

Sisteme de alarma

Sistem de alarma la efractie

Din ce este format un sistem de alarma la efractie

Centrala de alarmaClick pentru marire
Este un echipament specializat in supravegherea si raportarea semnalelor de stare provenite de la detectori. Detectorii din sistem sunt conectati la intrarile centralei denumite “zone”.
Alegerea centralei de alarme se face in functie de facilitatile oferite si de parametrii intrinseci: numar de zone, de partitii, de iesiri, de coduri etc.

TastaturiClick pentru marire
Se folosesc pentru armarea / dezarmarea sistemului, pentru comenzi speciale (armari partiale, taste cu semnificatii speciale), pentru programarea centralei, pentru afisarea starii sistemului si pentru citirea istoriei de evenimente. De regula sunt in doua variante: cu LED-uri si cu LCD. Cele cu afisaj cu cristale lichide permit o intelegere mai usoara a modului de functionare al sistemului si in consecinta o manipulare corecta a functiunilor centralei.

TelecomenziClick pentru marire
Se folosesc in diverse scopuri: armarea / dezarmarea sistemului de alarma, actionarea portilor sau usilor de garaj, comanda luminilor, avertizarea in caz de panica, urgenta medicala sau incendiu etc.

Contacte magneticeClick pentru marire
Folosite pentru protejarea usilor si ferestrelor, pot fi instalate in punctele de acces vulnerabile, asigurind o protectie perimetrala. Au dezavantajul ca pot fi depasite prin decuparea usii sau spargerea geamului.

Detectori de miscare tip PIR Click pentru marire
Se instaleaza pentru a detecta un intrus in spatiul potejat. Exista solutii disponibile pentru orice fel de spatii si conditii de mediu, asigurind eliminarea alarmelor false. In spatiile ocupate de animale mici se recomada detectori cu imunitate la animale sub 20kg. Pentru spatii ce implica un grad de securitate crescut se recomanda detectori duali (PIR si MW) sau echipati cu facilitatea antimasking.

Bariere in infrarosuClick pentru marire
Sesizeaza intreruperea unei raze in domeniul infrarosu emise de catre primul element al barierei. Aceasta raza este receptata  de catre cel de-al doilea element al barierei, care este aliniat optic cu emitatorul. Se folosesc ca protectie perimetrala  fie pentru protejarea spatiilor exterioare, fie pentru avertizarea accesului catre zone interioare.

Detectori de vibratiiClick pentru marire
Detecteaza tentativele de perforare a peretilor sau planseelor, dar si a tocurilor de usi si ferestre. Au avantajul ca detecteaza o efractie inainte ca ea sa se produca.

Detectori acustici de geam spartClick pentru marire
Se instaleaza pentru a creste gradul de protectie perimetrala prin detectarea spargerii geamurilor de la usi sau ferestre. Alarma se declanseaza la detectarea frecventelor emise prin spargerea geamului.

Detectori de fum, gaz, CO, inundatieClick pentru marire
La un sistem de alarma antiefractie pot fi conectate si alte tipuri de detectori care sa semnalizeze diverse evenimente ce pot crea prejudicii. Cel mai adesea se folosesec detectori de fum, detectori de temperatura, detectori de gaz – metan, etan, propan, butan -, detectori de monoxid de carbon, detectori de inundatie si detectori de umiditate.

Echipamente radio
Acolo unde din considerente de estetica sau unde cablarea nu mai este permisa, se recomanda folosirea echipamentelor radio. Exista toata gama de elemente radio: contacte magnetice, detectori de miscare, de vibratii, de geam spart, de incendiu, telecomenzi de armare / dezarmare, de panica, transmitatoare de uz general etc.

Expandoare si echipamente suplimentareClick pentru marire
Anumite tipuri de centrale permit extinderea parametrilor sau a facilitatilor  de baza. Pentru a creste numarul de zone se folosesc expandoare de zone, pentru cresterea numarului de iesiri, expandoare de iesiri. Alte echipamente suplimentare: module audio, interfete catre protocol X-10 pentru automatizari de casa, comunicatoare telefonice, ISDN, GSM etc.

SireneClick pentru marire
Sistemele pot fi instalate cu sirene externe si stroboscop pentru atentionarea vecinilor ca are loc o spargere, si/sau cu sirene interne pentru atentionarea intrusului ca a intrat in spatiul protejat.

AcumulatoriClick pentru marire
Mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.

 
Copierea integrala sau partiala a continutului acestui site, fara acordul scris al proprietarului, cade sub incidenta legii!