Categories
Info
Oferte
Parteneri


  Director Web

Daily Horoscope Get your free daily horoscopes and astrology reports

Sistem antiincendiu

Din ce e format un sistem antiincendiu

Centrala conventionala de incendiu
Centrala conventionala de incendiuEste un echipament specializat in supravegherea semnalelor de stare venite de la detectorii de fum sau temperatura si de la butoanele de avertizare manuala a incendiului si in raportarea schimbarilor de stare. Detectorii sunt conectati la intrarile centralei, definite ca “zone”, corelat cu zonarea obiectivului. Alegerea centralei de incendiu conventionale se face in functie de facilitatile oferite si de numarul de zone.

Centrala adresabila de incendiuCentrala adresabila de incendiu
 Are acelasi rol ca centrala conventionala, diferenta principala fiind modaliatatea de conectare a detectorilor la centrala. Fiecare detector are o adresa, mai multi detectori se conecteaza pe o bucla. Avantajul consta in usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor. Centralele adresabile sunt dotate cu facilitati suplimentare, ca de exemplu: in fiecare moment poate fi cunoscuta concentratia de particule din atmosfera din dreptul unui detector.

Repetoare si emulatoareRepetoare si emulatoare
Au capaciatatea de a repeta informatii si comenzi provenite de la centrala de incendiu. Astfel, pot fi vizualizate informatii provenite de la sistemul de incendiu din diverse puncte ale obiectivului sau pot fi executate comenzi asupra sistemului de incendiu.

Butoane de avertizare manuala la incendiuButoane de avertizare manuala la incendiu
Folosesc la avertizarea manuala de catre personalul obiectivului despre aparitia unui inceput de incendiu.

Detectori de fum opticiDetectori de fum optici
Iau decizia de alarma de incendiu cind concentratia de particule de fum din camera optica depaseste o valoare prestabilita. Senzorii conventionali inteligenti includ auto- diagnosticare si compensare directa, reducand alarmele suparatoare provocate de contaminarea inerenta cu praf sau murdarie.

Detectori de fum cu ionizareDetectori de fum cu ionizare
Moleculele de aer din camera de ionizare a detectorului sunt ionizate pentru a crea un curent electric  intre doi electrozi. Daca particulele de combustie ating o anumita densitate in camera de analiza, ele provoaca o scadere a curentului sub un nivel critic, activand astfel circuitul de alarmare.

Detectori de fum tip bariera in infrarosuDetectori de fum tip bariera in infrarosu
Produsul consta intr-un emitator in infrarosu, un receptor si o unitate de control. Se preteaza pentru aplicatii unde este dificila amplasarea detectorilor de fum uzuali, precum hale inalte sau greu accesibile.

Detectori de fum cu spot reflexiv in infrarosuDetectori de fum cu spot reflexiv in infrarosu
Produsul consta la fel intr-un emitator in infrarosu, un receptor si o unitate de control, dar toate grupate in aceeasi carcasa. Semnalul in infrarosu este reflectat de o prisma si analizat pentru a sesiza prezenta fumului. La fel, se preteaza pentru aplicatii unde este dificila amplasarea detectorilor de fum uzuali.

Detectori de fum prin aspiratieDetectori de fum prin aspiratie
Sistemul foloseste un aspirator si un sistem de conducte prin care preleveaza esantioane din atmosfera din diverse puncte de interes. Exista un circuit de monitorizare a fluxului de aer, iar in eventualitatea ca au fost detectate particule de fum, sistemul poate identifica sectorul cu fum. Este o solutie eleganta pentru spatii cu estetica deosebita (muzee, banci, hoteluri) sau spatii greu accesibile.

Detectori de temperaturaDetectori de temperatura
Reactioneaza la cresterea anormala a temperaturii in spatiul protejat, in doua variante: fie la depasirea unui anumit prag de temperatura, fie la cresterea cu un anumit interval a temperaturii intr-un perioada scurta de timp.

Detectori de flacaraDetectori de flacara
Contin un receptor in ultraviolet, infrarosu sau combinat si un sistem care deceleaza lumina flacarii de lumina ambientala. Se folosesc doar in aplicatii de interior.

Module adresabileModule adresabile
Se folosesc ca interfata intre centralele adresabile si detectorii conventionali. Prin intermediul lor pot fi conectati la o centrala adresabila fie detectori conventionali de fum, de temperatura, de flacara, fie alte tipuri de detectori: de gaz, de CO, de inundatie.

Izolatoare de bucla pentru sisteme adresabileIzolatoare de bucla pentru sisteme adresabile
Pe buclele inchise in sistemele adresabile se recomanda intercalarea unui izolator la cel putin 32 de detectori. Un scurtcircuit pe bucla va afecta astfel doar o parte din detectori, ceilalti raminind functionali.

Detectori de substante periculoase  Detectori de substante periculoase
Exista o gama larga de detectori a substantelor periculoase omului si mediului in cantitati peste anumite limite.   In aplicatii industriale in care se lucreaza cu acest gen de substante mediul devine unul cu potential ridicat exploziv. Se folosesc: detectori de hidrogen, de vapori de petrol, de alcool etilic, de amoniac, de GPL, de gaz metan.

Sirene si indicatoare optice de semnalizareSirene si indicatoare optice de semnalizare
Asigura avertizarea locala sonora si luminoasa despre producerea unui incendiu si intrarea in procedura de evacuare

Electromagneti si elemente de blocare Electromagneti si elemente de blocare
Asigura blocarea usilor pentru reducerea provocarii curentilor de aer in caz de incendiu. Sunt comandati de centrala de incendiu.

AcumulatoriAcumulator
Mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.

Dispozitive de testare si serviceDispozitive de testare si service
Pentru majoritatea detectorilor se utilizeaza o gama larga de dispozitive de testare periodica in conformitate cu normele de intretinere ale echipamentelor specificate de producator.
Copierea integrala sau partiala a continutului acestui site, fara acordul scris al proprietarului, cade sub incidenta legii!